Du er her:

Forårsudflugt til Nyvang - onsdag d. 23. maj

Forårsudflugten går til Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk, der blev etableret som et frilandsmuseum i 1992. Gennem årene er stedet blevet udbygget kraftigt, så det i dag fremstår som et moderne, historisk oplevelsescenter. Sidste efterår havde vi besøg af direktøren, historikeren Keld Grinder-Hansen, til et tirsdagsmøde – og her fik mange lyst til at se stedet med egne øjne.

Nyvang var oprindeligt en proprietærgård, hvis statelige hovedbygning i dag er centrets hjerte. I lader og avlsbygninger er der nu butikker og værksteder – men derudover er der kommet talrige små og store bygninger til. Hovedformålet er at vise andelsbevægelsens glansperiode fra 1870 til 1950. Således rummer Nyvang i dag bl.a. et mejeri, en brugs og et frysehus, alle fuldt funktionsdygtige og udrustede til mindste detalje. Men perioden får også kød og blod gennem en skole, et husmandssted, en smedie og en Zonestation. Endelig – og ikke mindst – har Nyvang sin egen kirke, den tidligere frimenighedskirke fra Igelsø, hvor der holdes gudstjenester i sommerhalvåret, samt et forsamlingshus. Der er meget at se på og genkende!

Frokosten serveres i caféen (drikkevarer kan købes) og senere skal vi til kaffe i forsamlingshuset. Nyvang er et ret vidtstrakt område, så gode travesko er en nødvendighed. Udflugten kan ikke anbefales til kørestolsbrugere eller gangbesværede.

Mødested og -tid: Ordrup sognegård, 23. maj kl. 9.15.

Afgang kl. 9.30, hjemkomst kl. ca. 16.30. Pris: 200 kr.

Tilmelding på kirkekontoret fra 8. maj kl. 13 – kun ved personligt fremmøde og betaling (max. 2 billetter pr. person).

Udflugten er forbeholdt ældre, der hører til Ordrup sogn.