Tirsdagsmøderne

Arrangør af tirsdagsmøderne: Ordrup Menighedsråd ved præsterne Tirsdagsmøderne er frit og uforpligtende samvær med sang, musik, foredrag og underholdning. De finder sted ca. hver anden uge forår og efterår, og møderne begynder kl. 15.00

Kaffe, te og kage eller vin koster 20 kr.

Gretelise Holm Kærligheden, kampen og kloden - 23. oktober kl. 15.00

Journalisten og forfatteren Gretelise Holm har vundet mange læsere med sine erindringsbøger om en barndom og opvækst i små kår på landet. Det har hun også holdt foredrag om i Ordrup Sognegård – og vi er utvivlsomt mange, der har glædet os til fortsættelsen. Med sin karakteristiske blanding af privat og alment vil Gretelise Holm denne gang fortælle fra et halvt århundredes virke som en engageret skribent og debattør i kamp for retssikkerhed og social retfærdighed – og undervejs også præsentere nogle af de skarpe holdninger, der ikke altid har gjort livet let for forfatteren.

Carsten Winther: Maleren og kirkekunstneren Sven Havsteen-Mikkelsen - 6. november kl. 15.00

Ingen dansk maler har udført så omfattende et kunstarbejde i form af altertavler, glasmosaikker og farvesætning af kirker som Sven Havsteen-Mikkelsen. Mere end 70 kirker i Danmark (herunder Ordrup), Norge, på Færøerne og Grønland nåede han at udsmykke i en periode på mere end 40 år, foruden landskabsbilleder, portrætter, grafik og de eminente illustrationer til et væld af bøger.

I foredraget vil tidligere bibliotekschef ved Hjørring Bibliotek, Carsten Winther, præsentere Sven Havsteen-Mikkelsens farverige og dramatiske liv, hans samarbejde med bl.a. malerkollegaen Oluf Høst, forfatteren Martin A. Hansen og sønnen Alan, samt den store indflydelse hans adoptivfar, Ejnar Mikkelsen, fik ved at tage den unge Sven med på ekspeditioner til Grønland og hvalfangst på Færøerne. Foredraget understøttes af billeder og filmklip.