Tirsdagsmøderne

Arrangør af tirsdagsmøderne: Ordrup Menighedsråd ved præsterne Tirsdagsmøderne er frit og uforpligtende samvær med sang, musik, foredrag og underholdning. De finder sted ca. hver anden uge forår og efterår, og møderne begynder kl. 15.00

Kaffe, te og kage eller vin koster 20 kr.

Maria Helleberg: Kærlighed og magt i Reformationens Danmark - 23. januar

Succesforfatteren Maria Helleberg kan som ingen anden gøre historien levende.

I sin nyeste roman Stormene ruller hun det voldsomme og farverige 1500-tals Danmark op for læseren. Det handler om kærlighed i kaotiske tider. Om reformationens vindere og tabere. Og om et par, der mistede alt, men vandt hinanden. Han, Stygge Krumpen, er biskop, mens hun, Elisabeth Gyldenstjerne, er fraskilt adelsfrue. Trods cølibat og strenge love lever de sorgløst, åbenlyst sammen – lige indtil Reformationen indhenter dem. Genoplev hele den spændende historie i Maria Hellebergs medrivende genfortælling

Jens Bruun: Nordsjællands middelalderlige altertavler - 6. februar

I Danmarks sene middelalder, fra omkring år 1400 frem til Reformationen, havde den danske kunsthistorie en af sine glansperioder. Fremragende kunsthåndværkere inden for billedskæring, maleri, forgyldning mv. skabte nye store altertavler, hvor de stræbte efter at forny og aktualisere den kirkelige billedtradition i en stadig søgen efter sande udtryk for kristentroens fortællinger og mysterier. Pastor emeritus Jens Bruun er af de største kapaciteter på middelalderlig kirkeudsmykning, medforfatter og fotograf til det store tobindsværk ”Danmarks Middelalderlige Altertavler” og hjemmesidenwww.altertavler.dk. Hans foredrag vil i ord og billeder bevæge sig ud i det nordsjællandske kirkelandskab og opsøge de mest bemærkelsesværdige og karakteristiske af tidens nye altertavler.

Stig Nørregaard: Musikalsk rundrejse i revyens vise-univers - 20. februar

Stig Nørregård, som er konservatorieuddannet musiker og pianist, vil denne eftermiddag fortælle om den danske revy, som begyndte i 1849 og stadig lever i bedste velgående. Programmet byder på et fornøjeligt musikalsk tilbageblik på en række af revyens store mestre: Osvald Helmuth, Dirch Passer, Ib Schønberg og Ebbe Rode. Stig Nørregård vil som ”vise-vært” også fortolke kendte skuespillere fra TV-serien Matador med navne som Kurt Ravn, Ove Sprogøe og Poul Reichardt. PH og Jørgen Ryg vil også kigge forbi. Foredraget vil være krydret med anekdoter fra revyscenen og lidt vise-quiz fra tangenterne. Underforstået: ”Man ska´ jo aldrig la´ sig nøje”!

Jesper Theilgaard: Vejrets kulturhistorie - mundheld, sange, digte og malerkunst

De danske sange, nye som gamle, handler i vid udstrækning om den danske natur og dermed også det danske vejr. Det er en tradition, som går helt tilbage til begyndelsen af 1800-tallet. I samme periode er guldaldermalerne også i gang med at forevige den danske natur. Men hvordan opstod den tradition, og hvordan fik digterne og kunstnerne den viden om vejret, som de beskriver? TV-meteorologen Jesper Theilgaard fører os gennem en kavalkade af de bedste danske sange og fortæller om digterne, deres liv og den viden, de havde - ligesom han viser eksempler på malernes evne til at skildre vejret. Og nogle af sangene synger vi naturligvis.