Tirsdagsmøderne

Arrangør af tirsdagsmøderne: Ordrup Menighedsråd ved præsterne Tirsdagsmøderne er frit og uforpligtende samvær med sang, musik, foredrag og underholdning. De finder sted ca. hver anden uge forår og efterår, og møderne begynder kl. 15.00

Kaffe, te og kage eller vin koster 20 kr.

Hans Henrik Fafner: Om Mellemøsten i 50-året for Seksdageskrigen - d. 24. oktober

50 år efter at seks dages krig vendte op og ned på Mellemøsten synes en fredelig løsning på konflikten mellem israelere og palæstinensere længere væk end nogen sinde. Er det muligt at dele landet, så to stater opstår side om side? Hvad skal der ske med Jerusalem? De palæstinensiske flygtninge? De jødiske bosættere?

Hans Henrik Fafner er journalist på Weekendavisen og har gennem de seneste 23 år skrevet om regionen med fast base i Tel Aviv. Med dugfriske oplevelser og gode eksempler vil han forklare, hvorfor dette måske er en af jordens vanskeligste konflikter, hvor religionen fylder mere og mere, og han vil komme med et par bud på, hvorfor der måske alligevel er et håb.

Jutta Bojsen-Møller: Jutta Bojsen Møller - en fortælling om min oldemor og kampen for kvindernes stemmeret - 7. november

Jutta Bojsen Møller - eller ”Mor Jutta”, som hendes tilhængere yndede at kalde hende – var en af Danmarks stærke kvindesagsforkæmpere. Hun var født i 1837, præstefrue, højskolemor og i en lang og afgørende periode formand for Dansk Kvindesamfund. I årevis rejste hun landet tyndt for at agitere for ”lige Ret for Mand og Kvinde” med sin vældige udstråling som taler, men politisk var hun også i besiddelse af stor tæft og snuhed, så hun kunne få modsætninger til at mødes og lægge en dæmper på frygten for, at hjemmene nu skulle blive en kampplads – altid ud fra mottoet ”Vær Kvinde og ikke Mand. Følg dit Hjerte og brug din Forstand.”

Hendes oldebarn af næsten samme navn, lektor Jutta Bojsen-Møller, har i mange år beskæftiget sig med de stærke kvinder i sin slægt og fortæller her Mor Juttas medrivende historie.

Charlotte Langkilde: Bedraget - om Nordisk Fjer-sagen - 21. november

Natten til den 18. november 1990 begik Johannes Petersen selvmord i sit sommerhus ved Præstø. Dagen efter gik Nordisk Fjer i betalingsstandsning, og i de følgende måneder oprulledes danmarkshistoriens største erhvervsskandale med svindel og gæld for flere milliarder kroner. Hvordan det kunne gå så galt, er emnet for foredraget af journalist Charlotte Langkilde, der har haft stor succes med bogen Bedraget – Sagen om Nordisk Fjer. Undervejs følger vi, hvordan svindelen blev opbygget, og hvorfor stort set ingen sagde fra.

Midt i det hele stod et magtmenneske, der styrede forretningen med ubarmhjertig hånd: Direktør Johannes Petersen, assisteret af sin højre hånd og efterretningschef, bogholderen Inga Lydia Rasmussen. Vi hører blandt andet om de metoder, som blev brugt til at forføre medarbejdere, bestyrelse, banker og ikke mindst de revisorer, der hvert år påtegnede årsregnskabet, selv om det var fyldt med varm luft.

Juleafslutning med gløgg, æbleskiver, korsang og spil - 5. december

Efterårets tirsdagsmøder afsluttes, som vi plejer, med et julemøde i sognegården. Der serveres gløgg og æbleskiver. Spirekoret lægger vejen forbi og synger glade julesange. Underholdning med blandt andet julesange og bingo. Alt, hvad der skal til for at komme i julehumør.