Tirsdagsmøderne - bliver til onsdagsmøder fra 2019

Ordrup Kirkes Tirsdagsmøder er kendte og velbesøgte, men fra nytår bliver de til Onsdagsmøder. Vi står i den glædelige situation, at antallet af konfirmander stiger, og for at få plads til alle, er vi nødt til at rykke rundt på forskellige arrangementer. Derfor bliver tirsdagsmøderne til onsdagsmøder fra og med nytår 2019. Også tidspunktet flytter. Onsdagsmøderne bliver kl. 14.00-16.00. Ellers er intet ændret. Programmet består stadig af spændende foredrag inden for kultur, historie og kirke. Der er stadig kaffe og kringle for 20 kr. og hyggeligt samvær ved bordene.

Peter Dürrfeld: Mozarts breve - 23. januar kl. 14.00

Selv om W.A. Mozart (1756-91) på mange måder er gådefuld, ved vi temmelig meget om hans

knap 36 år korte liv - ikke mindst takket være hans mange breve, som forfatteren og musikanmelderen

Peter Dürrfeld har oversat til farverigt dansk.

I dem træder han lyslevende frem for os, og i foredraget kommer man til at høre om Mozart både i lyst og sorg, i dur og mol, ligesom der bliver givet flere musikeksempler.

Holger Dahl: Det nye kina - 6. februar kl. 14.00

Arkitekten Holger Dahl, der har udgivet to anmelderroste bøger om Kina: 'Pandaeffekten' og 'Kina –

engang for et øjeblik siden', fortæller om riget i midten i både fortid og nutid.

Holger Dahl studerede som ung i begyndelsen af 1980’erne i Kina og har rejst over stort set hele landet.

I et levende og humoristisk

billedforedrag vil han fortælle om Kina som landet var for 40 år siden, og som det er og opleves nu, hvor et

vanvittigt vækstboom har skabt store forandringer for både byer, landskaber og mennesker.

Kurt Flemming: Livet set med "Hvid-vinkel" - 20. februar kl. 14.00

Kurt Flemming vil i sit foredrag berette om den lange vej fra Egebjerg Bakker på Sydfyn til rollen som Bakkens Pjerrot på Dyrehavsbakken. Også for Kurt Flemming har livet budt på op- og nedture. Ærligt og livsnært beretter han om en svær skoletid, om usikkerheden ved eget talent og om tro og tvivl, når døden banker på døren.

Foredraget byder også på masser af livsbekræftende beretninger om dét at være hele Danmarks Pjerrot og om det fantastiske, men også usikre liv som artist. Kurt Flemming vil også give et par af Pjerrots numre.

Peter Olesen: Stille København - 6. marts kl. 14.00

En metropol som København er naturligvis travl og larmende – det er en del af dens identitet og dens tiltrækningskraft.

Men derfor kan man alligevel godt få brug for et sted at sætte sig ned, puste ud og nyde stilheden. Sådanne steder rummer vores hovedstad faktisk flere af, end vi måske lige tænker over, ofte forbløffende tæt på de områder, hvor byens puls

dunker mest højlydt.

Den tidligere TV-journalist Peter Olesen har i 30 år skrevet om arkitektur og vil i foredraget guide os

rundt til storbyens store og små lommer med ro og fred.

Ulf Pilgård: Mit liv som Ulf - 20. marts kl. 14.00

Ulf Pilgaard er en af Danmarks største og mest folkekære skuespillere. Som et fyrtårn har han i over 40 år raget op på teater- og revyscener, i radio, tv-serier og film og efterladt sit publikum i klukkende latter. Denne eftermiddag tager Ulf Pilgaard os med på en rejse op gennem karrieren. Vi skal møde nogle af de personligheder, som han har arbejdet sammen med: Dirch Passer, Preben Kaas, Morten Grunwald, Claus Ryskjær og Lisbeth Dahl.

Bjarne Lenau Henriksen: På kanten af livet - 3. april kl. 14.00

Bjarne Lenau Henriksen har arbejdet i Kirkens Korshær fra 1968 til 2011. Som pensionist arbejder han på niende år frivilligt som hjælpepræst i Horserød Statsfængsel.

Han fortæller om sine erfaringer og tanker fra sit arbejde med mennesker på kanten af livet. Ensomhed, fattigdom, psykisk sygdom, selvmord, hjemløshed, kriminalitet er levende fænomener, som han er blevet konfronteret med og forholder sig til. Hans fortælling rummer håbløshed, men også håb. Alvor, men også humor. Tristhed, men også glæde.