Sang og musik

Ordrup kirke har tradition for koncerter af høj musikalsk kvalitet.

Koncerterne begynder kl. 19.30 og der er gratis adgang til selve koncerterne.

Orgelfestival 2019 - tirsdage kl. 19.30

Til dette års orgelfestival skal vi have Dronningerne i spil.

Danmark har fire kvindelige domorganister, og vi præsenterer dem her som Danmarks ”Orgeldronninger”.

Tirsdag d. 27. august - Randi Mortensen

Årets første solist blev udnævnt til domorganist i Odense i 2011 efter 9 år som 2. organist samme sted. Hun er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med debutkoncert i 1997. Videregående studier i Schweiz og Holland. Har deltaget i mesterkurser hos stjerneorganister som Michael Radulescu, David Sanger og Jon Laukvik. Koncertvirksomhed som orgelsolist og kammermusiker.

Randi Mortensen spiller her svensk romantisk musik af Olsson, Sjögren og Fryklöf.

Tirsdag d. 3. september - Hanne Kuhlmann

Domorganisten ved Københavns Domkirke siden 2012, Hanne Kuhlmann, er uddannet i Århus og sidenhen i solistklassen i København. Videregående studier i Paris hos prof. Daniel Roth og i London hos prof. David Sanger

Hanne Kuhlmann har vundet flere priser ved internationale orgelkonkurrencer, bl.a. en 3. pris ved den højt estimerede St. Albans-konkurrence samt 1. priser i Odense og Lahti (Finland). Omfattende koncertvirksomhed i ind- og udland.

Man kan bl.a. høre Hanne Kuhlmann spille Carl Nielsens monumentale Commotio, hans sidste større komposition

Tirsdag d. 10. september - Vibeke Vanggaard

Vibeke Vanggaard er blev ansat som domorganist i Maribo i 2017. Uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Hans Fagius og Bine Bryndorf som lærere. Anmelderrost debut i 2000. Videregående studier hos Susan Landale i Paris samt adskillige mesterkurser hos Europas førende orgelprofessorer. Orgelsolist i

en række europæiske og asiatiske lande.

Vibeke Vanggaard har værker af Guilmant, Bjerno og Bach på programmet.

Tirsdag d. 17. september - Birgitte Ebert

Vi slutter festivalen af med Danmarkshistoriens første kvindelige domorganist. Birgitte Ebert blev ansat ved Ribe Domkirke i januar 2000. Hun er uddannet ved DKDM hos bl.a. Flemming Dreisig og Grethe Krogh, med debut i 1990. Videregående studier i Lübeck og siden i Paris hos Olivier Latry. Medstifter af og en af de bærende kræfter i både Rued Langgaard Selskabet og Rued Langgaard Festivalen i Ribe.

På programmet er Francks elskede Prélude, fugue et variation, Widors storslåede 6. symfoni samt udvalgte Langgaardværker.