Sang og musik

Ordrup kirke har tradition for koncerter af høj musikalsk kvalitet.

Koncerterne begynder kl. 19.30 og der er gratis adgang til selve koncerterne.

Minikoncert og sangaften - Torsdag d. 1. februar kl. 19.30 i sognegården. Jens Hertofts "Vinterrejse"

Oven på sidste vinters koncert med Schuberts Winterreise var vores lokale Jens Hertoft så inspireret, at han i løbet af de næste par måneder satte sin egen musik til den danske oversættelse.

Kom og hør Jens Hertoft synge og spille sin egen musik. Værket varer en god halv time.

Efter en pause fortsættes aftenen med almindelig sangaften, hvor det er de fremmødte, der bestemmer, hvad der skal synges. Til det formål benyttes Højskolesangbogen.

Bachs "lille" orgelmesse - søndag d. 11. februar kl. 16.00

Bachs store værk Dritter Teil der Clavierübung består af bearbejdelser af en række gudstjenesterelaterede Luthersalmer og bliver derfor også kaldt ”Orgelmesse”. Hver salme findes i en udgave for stort orgel og en udgave for orgel uden pedal. Værket blev spillet og analyseret ved en koncert med foredrag under Luther-orgelfestivalen i september 2017, hvor man dog af tidsnød sprang over de mindre bearbejdelser.

Ved denne musikgudstjeneste, et samarbejde mellem organist Dan Kær Nielsen og sognepræst Jens Bærentzen, vil disse mindre orgelkoraler, der som alt andet af Bach også er stor musik, indgå som en integreret del af gudstjenesten.