Orgelfestival 2020

Torsdage kl. 19.30 i hele september måned.

Dette års orgelfestival er en markering af 150-året for den store franske orgelkomponist Louis Viernes fødsel. Vierne var organist i Notre Dame i Paris fra 1900 indtil sin død i 1937. Han døde af et slagtilfælde under sin koncert nr. 1750 i netop Notre Dame.

Hans seks orgelsymfonier regnes for et af højdepunkterne i den franske symfoniske stil. Ordrup Kirkes Orgelfestival 2020præsenterer nr. 1, 3, 4 og 5 af Viernes symfonier. Vil man også gerne høre nr. 2 og 6, kan disse høres i Helleruplund Kirke, hvis orgelfestival begynder 4. oktober og ligeledes har Vierne på programmet.

Tina Christiansen - Tordag d. 24. september

Festivalen slutter af med den unge, talentfulde organist Tina Christiansen, som er uddannet hos professor Spang-Hanssen i Århus med debutkoncert i 2013. Ved siden af sit job i Skt. Ansgars Kirke i Odense spiller hun talrige koncerter i både ind-og udland. Ved denne koncert spiller hun bl.a. Viernes monumentale 5. orgelsymfoni.