Sang og musik

Ordrup kirke har tradition for koncerter af høj musikalsk kvalitet.

Koncerterne begynder kl. 19.30 og der er gratis adgang til selve koncerterne.

500 km cello - torsdag d. 2. maj kl. 19.30

Mød cellisten Ida Riegels, som tager sin cello bag på cyklen og kører koncerterénde

gennem Danmark. Turen starter den 2. maj i København og ca. en måned, 30 koncerter og 500 km senere er cello og cykel så nået til Skagen.

Ida Riegels er meget alsidig og har selv bygget sin cello, ligesom hun også selv har komponeret flere af værkerne. Desuden byder koncerten på musik for blokfløjte, som hun også spiller glimrende. Hun akkompagneres på orgel og klaver af Dan Kær Nielsen.

Ida Riegels er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. De seneste år har hun bl.a. optrådt i USA, Indien og Japan, rejst i Bachs fodspor gennem Tyskland og gennemført en 1000 kilometer lang koncerttur på cykel hele vejen op langs Rhinen.

Rued Langgaard - lørdag d. 4. maj kl. 15.00

Rued Langgaard-selskabet har i år ønsket at besøge Ordrup, som Langgaard havde en tilknytning til gennem et nært venskab med kirkens daværende organist Axel Bruun.

I den anledning spiller organist Dan Kær Nielsen bl.a. et par af Langgaards værker, som komponisten selv spillede ved en koncert i 1918.

Desuden vil organisten, efter selskabets ønske, fremføre et par af sine egne kompositioner. Der vil også blive fortalt om både Langgaard og orglet.

Befrielseskoncert- Søndag d. 5. maj kl. 16.00

Det Danske Pigekor synger ved den traditionelle Befrielseskoncert i Ordrup kirke.

Repertoiret består af en buket af danske sange i nye og traditionelle fortolkninger. Desuden er der et par satser af Faurés meget smukke og stemningsfulde ’Requiem’ på programmet. Koret dirigeres af Ole Faurschou og akkompagneres af Mattias Branner.

Sangaften Tirsdag d. 21. maj kl. 19.30

En uformel sangaften, hvor der synges løs fra Højskolesangbogen.

Arrangementet  foregår ved flyglet i sognegårdens store sal og alle er velkomne. De fremmødte er med til at bestemme, hvad der skal synges.