Onsdagsmøder

Ordrup Kirkes onsdagsmøder er kendte og velbesøgte gennem mange år. Programmet består af spændende foredrag inden for kultur, historie og kirke. Der er kaffe og kringle for 20 kr. og hyggeligt samvær ved bordene. Alle møder begynder kl. 14.00 og slutter kl. 16.00

Adam og Eva - og Patrick fra Herlev. Onsdag d. 26. februar kl. 14.00

I marts 2020 udkommer en ny samlet oversættelse af Bibelen i et mundret og nutidig sprog – oversat af eksperter i græsk og hebraisk og bearbejdet af forfattere og sprogfolk med indgående kendskab til moderne dansk.

Ph.d. i teologi, Søren Holst, vil i sit foredrag fortælle om de udfordringer, der er ved at nyoversætte Bibelen til moderne dansk med udgangspunkt i Patrick fra Herlev. Han eksisterer ikke. Bibelselskabet har opfundet ham, for at oversætterne kunne bruge ham som forbillede i arbejdet: ”Kan Patrick, som er 14 år, uden videre forstå denne sætning?”, har Bibelselskabet spurgt sig selv. Hvis svaret var ”nej” eller ”tjoh, tjah”, var oversættelsen ikke god nok.

Søren Holst vil give os indblik i, hvordan man oversætter for læsere, der overhovedet ikke kender Bibelen i forvejen og rundhåndet illustrere det med de kendte fortællinger fra Bibelens begyndelse.